Тактиката на президента бързай бавно за връчване на мандатите за съставяне

...
Тактиката на президента бързай бавно за връчване на мандатите за съставяне
Коментари Харесай

Социолог: Тактиката на президента бързай бавно не се очертава като печеливша


Тактиката на президента " бързай постепенно "  за връчване на мандатите за сформиране на правителство не се обрисува като печеливша нито за него в личен проект, нито за жителите, нито за политическите сили. Това сподели пред БНР Елена Дариева от социологическа организация " Насока ". 

И добави, че напоследък сме се наслушали на заявления за единодушие, за резистентен спор, " само че в пленарна зала се следи тотално противоположното ": " Шансовете за кабинет на малцинството с мандат на ГЕРБ са минимални. И те могат да се осъществят, в случай че се стигне до диалог сред първите две най-многобройни политически сили в Народното събрание. Иначе един подобен кабинет би имал временен живот ". 

Дариева добави, че очакванията на множеството анализатори са третият мандат да бъде връчен на " Български напредък ", с цел да се даде опция на " обединението ", която поддържа Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание, да излъчи държавно управление:  " От страна на представителите на " Български напредък " звучи като антикризисен кабинет, който би трябвало да преведе страната през поредицата от рецесии. Мисли се за държавно управление с къс период на деяние - шест месеца или до локалните избори през есента. Местните избори са ултимативно значими за ГЕРБ и Политическа партия ". 

По думите ѝ " острите искри сред и Бойко Борисов са позамрели ": " Позицията и на Радев, и на Борисов претърпя промяна, доколкото се трансформира държанието и на останалите партии след еманципацията на Политическа партия, които бяха основани като мощ вследствие на митингите и се радваха на топлата връзка с президента. Това накара президентът да предприеме по-различни тактики. А тактиката на ГЕРБ е за излизане от изолацията ". 

Социологът акцентира, че страната ни е на стадий все по-трудно да сътворяваме кабинети, които да са с от ден на ден политически артисти и с все по-кратък период на ръководство. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР